Çocuğunuzun Gözlüğe İhtiyacı Var mı? Bu Belirtileri Arayın

Küçük çocuğunuzun baş ağrısından şikayet ettiğini ve gözlerini çok fazla ovuşturduğunu fark ettiniz. Bu, gözlük takmanın zamanı geldiği anlamına mı geliyor?

Baylor Tıp Fakültesinden Dr. Christina Weng,uzmanı; “Yaşamın yaklaşık ilk sekiz yılında, beyin ve göz birlikte çalışmayı öğrenirken görsel sistem hala gelişmektedir. Bu süre zarfında, ebeveynler davranış değişikliklerine dikkat etmelidir çünkü bunlar olası göz sorunlarının bir işareti olabilir. Çocuklar görmede zorluk çektiğinde, genellikle stres belirtileri gösterir ve davranışlarının nedenini belirlemek zor olabilir. Ebeveynlerin davranışlarını tetikleyen durumlara dikkat etmeleri çok faydalıdır. Örneğin, çocuğunuz ekrandan uzakta bir film izlerken zorlaniyor, okumaktan veya yakın görüş gerektiren diğer işlerden kaçınıyor veya uzaktaki insanları veya nesneleri görmezden mi geliyor? Bu senaryolardan herhangi biri potansiyel görme sorununa işaret edebilir”.

Görme kaybıyla ilişkili ek semptomlar şunlardır; sık sık baş ağrısı, gözleri aşırı ovuşturma, kitabı, telefonu veya tableti aşırı yakın veya uzak tutma, okumak için bir gözü kapatma, gözleri şaşılaştırma, kısma, davranış sorunları/odaklanamama, okulda düşük notlar, çocuk okulda tahtayı görmekte zorluk çektiğinden şikayet ediyor.

Weng "Ebeveynler bana genellikle tahtaya daha yakın oturmanın, göz egzersizleri yapmanın veya karanlıkta okumaktan kaçınmanın göz sağlığını iyileştirmeye yardımcı olup olmayacağını soruyor. Bunu destekleyecek güçlü bir kanıt yok. Ancak, ebeveynlerin görme kaybını önlemek için yapabilecekleri birkaç şey var. Görme sorunlarını derhal göz doktorunuzla görüşün, herhangi bir göz sorunu ne kadar erken tespit edilirse, iyi görmeyi kurtarma veya koruma şansı o kadar yüksek olur. İlk tarama bebek yeni doğduğunda yapılmalıdır. Sonraki muayeneler genellikle altı ila 12 aylıkken, üç yaşındayken ve daha sonra okul çağı boyunca periyodik olarak önerilir.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 25.08.2024

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Kuş Gribi Salgınını Durdurmak

Uluslararası aşı ve halk sağlığı uzmanlarından oluşan bir grup, H5N1 kuş gribini içeren olası bir pandemiye hazırlanmanın zamanının geldiğini söylüyor. Uzmanlar, 4 Eylül'de Journal of the American Medical Association'da yayınlana... Devamını oku



EEE Virüs Nedir?

New England, bir ölüm ve bir avuç doğu at ensefaliti (EEE) virüsü enfeksiyonunun ardından alarma geçti. New Hampshire Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'nın Ağustos ayı sonlarında yayınladığı bir bildiriye göre, sivrisinek... Devamını oku



20'li Yaşlarda Çok Fazla Ekran İzlemek Kalp Krizi Riskini Arttırıyor

Yeni bir çalışma uyarıyor; gençliğinizi telefonunuza, bilgisayarınıza ve televizyonunuza yapışık bir şekilde geçirirseniz 60 yaşına gelme şansınızı azaltırsınız, 30 yıldan uzun bir süre boyunca 4.000'den fazla genç yetiş... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.