Kahve ve yeşil çay

Tip 2 diyabet hastasıysanız ve yeşil çay veya kahve içmeyi seviyorsanız, yeni araştırmalar erken ölüm olasılığınızı azaltabileceğinizi gösteriyor. Ama bu içecekleri gerçekten sevmeniz gerekiyor. Çalışma, günde iki fincan kahve ile birlikte dört veya daha fazla fincan yeşil çayın, ortalama beş yıllık takip sırasında %63 daha düşük ölüm riski ile bağlantılı olduğunu buldu. Günlük tek bir fincan kahve veya yeşil çay, erken ölüm riskinizi sırasıyla %12 ila %15 oranında azaltabilir.

Çalışmaya tip 2 diyabetli yaklaşık 5.000 Japon yetişkin (ortalama yaş: 66) dahil edildi. Neredeyse 2.800 erkekti. Sağlıkları yaklaşık 5 yıl takip edildi. Katılımcılar, günlük ne kadar yeşil çay ve kahve içtiklerini soran uzun bir yiyecek ve içecek anketini tamamladılar. Ayrıca ne kadar egzersiz yaptıkları, alkol ve sigara alışkanlıkları ve tipik olarak ne kadar uyudukları gibi yaşam tarzı soruları da soruldu.

Japonya Kyushu Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsünden Dr. Yuji Komorita; "Yeşil çay ve kahve gibi tanıdık içeceklerin sağlığı geliştirici etkileri olabilir. Yeşil çay ve kahvenin daha yüksek tüketiminin tüm nedenlere bağlı ölüm oranlarının azalmasıyla ilişkili olduğunu ve bunların birleşik etkisinin tip 2 diyabetli kişilerde katkı maddesi gibi göründüğünü gösterdik." dedi. Komorita, içeceğin sağlığa nasıl yardımcı olabileceğinin bilinmediğini söyledi. Her ikisi de, diğer sağlık yararlarının yanı sıra iltihabı azaltabilecek besinler içerir. Kahve ve yeşil çayın birlikte erken ölüm riskinin daha da düşük olması nedeniyle Komorita, her birinin farklı hastalıklara etki eden farklı faydalı maddelere sahip olabileceğini öne sürdü. Ancak Komorita önemli bir uyarı ekledi: Bu çalışma neden ve sonucu kanıtlamak için tasarlanmadı. Gözlemsel bir çalışma olarak sadece bir ilişki bulabilir.

Yeşil çay ve kahve, bitkilerden yapıldığı için herkes için bir fayda sağlayabilir ve meyveler ve sebzeler gibi tüm bitkiler, iltihabı azaltabilecek yararlı antioksidanlar ve fitokimyasallarla birlikte gelir. Kahve veya çay içiyorsanız, nasıl içtiğinizi düşünün. Tatlandırıcı, süt veya krema ekliyorsanız, sağlık yararlarını azaltıyor olabilirsiniz.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 22.10.2020

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Beyninizi Zorlayan İş, Yaşlandıkça Zinde Kalmanıza Yardımcı Olur

Yeni bir çalışma, zihninizi zorlayan işlerin beyninizin daha sağlıklı bir şekilde yaşlanmasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Norveç Oslo Üniversitesi Hastanesi'nden araştırmacı Dr. Trine Holt Edwin: "yaşamın farklı a�... Devamını oku



ABD Tüberküloz Vakaları Son On Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüberküloz vakaları artıyor ve 2023'te bildirilen enfeksiyonların sayısı son on yılda görülen en yüksek sayı olacak. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin yaptığı araştırmaya göre kırk ... Devamını oku



Dikkatli Okuma Nedir ve Beyninize Yardımcı Olabilir mi?

Hiç kendinizi bir kitaba kaptırıp şu anda içinde bulunduğunuz zaman ve mekan algısını tamamen kaybettiğiniz oldu mu? Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Samantha Henry, bu deneyimin zihinsel sağlık açısından gerçek faydalar sa�... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.