Kalbinize Daha Çok Ne Yardımcı Olur, Yağ Kaybetmek veya Kas Kazanmak?

Yeni araştırmalara göre fazla kilo vermek gençlerin uzun vadeli kalp sağlığı için kas yapmaktan çok daha fazlasını yapıyor. Gençken kas kazanmak kardiyovasküler bir problem değil. Fakat yağ kaybetmek daha büyük kalp faydaları sağladı.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nde epidemiyoloji alanında kıdemli bir araştırma görevlisi olan çalışma baş yazarı Joshua Bell, “Egzersizi kesinlikle hala teşvik ediyoruz” dedi. "Başka birçok sağlık yararı var ve güç başlı başına bir ödül" dedi. "Kalp hastalığından kaçınmak için kas kazanmanın gerçekten neler yapabileceğine dair beklentileri azaltmamız gerekebilir. Yağ kazancı gerçek itici güçtür."

Çalışma, 1990'larda doğan 3.200'den fazla İngiliz'i izledi. Ergenlik ve genç erişkinlik döneminde esas olarak yağ kaybedenlerin, 25 yaşına kadar yüksek glikoz, iltihaplanma veya "kötü" kolesterol gibi risk faktörleri geliştirmesi için kas kazananlara göre çok daha az olası olduğunu buldu. Katılımcılara 10, 13, 18 ve 25 yaşlarında vücut yağ ve yağsız kütle düzeylerini değerlendirmek için taramalar yapıldı. El kavrama gücü testleri de 12 ve 25 yaşlarında değerlendirildi. Bell, 25 yaşında, katılımcılara "kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunları için bir geçit" olarak görülen yaklaşık 200 metabolik faktörün seviyelerini değerlendirmek için kan basıncı ve kan örneği testi uygulandı. Bu tür faktörler arasında insülin, C-reaktif protein, kolesterol, trigliseritler, glukoz, kreatinin ve dallı zincirli amino asitler bulunur.

Sonuç: Kalp hastalığı için risk faktörlerini azaltmak için, "vücut yağındaki değişiklikler kastaki değişikliklerden çok daha önemli görünüyor. Kötü kolesterol seviyelerini düşürmek gibi bazı önlemlerle, yağ kaybının kas kazanımından beş kat daha fazla koruyucu olduğu ortaya çıktı.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 19.09.2021

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Selfie Kültürü İnsanları Estetik Cerrahiye mi Yönlendiriyor?

Yeni bir araştırmaya göre, sosyal medyadaki selfie kültürü, insanların estetik operasyon geçirme isteklerini yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Araştırmacılar, sosyal medya'da geçirilen zamanın kişinin bu tür prosedürlere olan ilg... Devamını oku



Yeşil Yapraklı Sebzelerde E.Coli

Araştırmacılar, marulun E.coli kontaminasyonuna diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha duyarlı olduğunu belirtiyor. Diğer yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana ve karalahana) şiddetli mide kramplarına, kanlı ishale ve kusmaya ned... Devamını oku



COVID İzolasyon Süresi Kısaltılıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından Cuma günü yayınlanan yeni kılavuz, COVID-19 testi pozitif çıkan Amerikalıların artık rutin olarak beş gün boyunca evde kalmalarına gerek olmadığını öneriyor. CDC, ateş me... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.