Saate dikkat edin; öğleden sonranın erken saatlerinde açık havaya çıkmaktan kaçının, çünkü güneş genellikle en güçlü halindedir, bu da sizi sıcağa bağlı hastalıklar açısından daha yüksek risk altına sokar.
Uygun giyinin; pamuk gibi nefes alabilen kumaşlardan hafif, açık renkli giysiler giyin. Şapka ve güneş gözlüğü ekleyin. Güneş koruyucular uygulayın.
Bol su için; dışarı çıkmadan veya egzersiz yapmadan önce, sırasında ve sonrasında birkaç bardak su içerek susuz kalmayın. Kafeinli veya alkollü içeceklerden kaçının
Düzenli molalar verin; biraz gölge veya serin bir yer bulun, birkaç dakika durun, nemlendirin ve yeniden başlayın.
Sıcak bitkinliğinin belirtileri: baş ağrısı, serin soluk ve nemli cilt, hızlı zayıf nabız, baş dönmesi ve sersemlik, bitkinlik kas krampları, mide bulantısı ve kusma, baygınlık. Bu semptomları yaşarsanız, daha serin bir yere gidin, egzersiz yapmayı bırakın, kendinizi soğuk suyla ıslatın ve yeniden su tüketin. Tıbbi yardıma başvurmanız gerekebilir.
Sıcak çarpması tıbbi bir acil durumdur, hemen tıbbi yardım alın; yüksek vücut ısısı (39 derece veya daha yüksek), sıcak kırmızı kuru veya nemli cilt, hızlı güçlü nabız, baş ağrısı, baş dönmesi ve bilinç bulanıklığı, mide bulantısı, baygınlık.
Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 09.07.2024
Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

