Menopoz ve kalp sağlığı

Amerikan Kalp Derneği (AHA)'nın yeni bir açıklamasına göre, menopoza yaklaştıkça kadınlarda kalp hastalığı riski artar, bu nedenle sağlıklarını izlemek ve gerektiğinde önleyici tedbirler almak çok önemlidir.

Pittsburgh Üniversitesi'nde epidemiyoloji doçenti Samar El Khoudary "Son 20 yılda, menopoz geçişinin kardiyovasküler hastalığa nasıl katkıda bulunabileceğine dair bilgilerimiz dramatik bir şekilde gelişti. Sürekli olarak menopoz geçişine kardiyovasküler sağlıkta bir değişim zamanı olarak işaret eden veriler biriktirdik. Menopoz, kadınların kalp sağlığı için risklerin arttığı bir dönem olarak görülüyor. Daha erken yaşta menopoza giren kadınlarda kalp hastalığı riski daha yüksek.

Birçok kadın için menopoz 40'lı yaşların sonlarından 50'lerin ortalarına kadar başlar. Menopoz geçişi sırasında kadınların yumurtalıkları, östrojen üretimini durdurur. Bu, bir kadının yumurtalıklarından birini veya her ikisini çıkarılırsa da ortaya çıkabilir. Sıcak basmaları, gece terlemeleri, depresyon ve uyku sorunları gibi bazı yaygın menopoz semptomlarının kalp hastalığı ile bağlantılı. Ayrıca, menopoz sırasında artan abdominal yağ ve organların etrafındaki yağ gibi vücut değişiklikleri, kalp hastalığı ve kanser ölümü riskinde artış ile ilişkilidir. Açıklamaya göre, kolesterol seviyeleri, vasküler hassasiyet ve metabolik anormallikler, menopozla birlikte normal yaşlanmanın etkilerinin ötesinde artmaktadır. Menopoza geçiş yapan kadınların sadece yaklaşık %7'sinin fiziksel aktivite kurallarına uyduğu ve %20'den azının sürekli olarak sağlıklı beslendiği görüldü.

Orta yaşta kadın sağlığını izlemek ve bu aşamayı erken müdahale stratejilerini uygulamak için kritik bir pencere olarak görmek gerekiyor. Bu nedenle, sağlık uzmanları, hayatlarının bu aşamasında kadınlar için kalp krizi veya felç gibi gelecekte kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkma olasılığını azaltmak için agresif, önleme temelli bir yaklaşımı düşünmeliler.

Makalenin/Haberin Ä°ngilizce versiyonuna buradan ulaÅŸabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 01.12.2020

Haberi Sosyal Medyada PaylaÅŸ:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Evcil Hayvanımdan Hastalık Kaparmıyım?

Sevimli, arkadaş canlısı, eğlenceli: Evcil hayvanınız hayatınıza çok şey katıyor ancak uzmanlar, nadir durumlarda hastalık da getirebilecekleri konusunda uyarıyor. Houston Baylor Tıp Fakültesi'nden Dr. Stacey Rose, evcil hayvan sahi... Devamını oku



Yaşlılıkta Kas Geliştirmek

Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi Ortopedi Bölümü'nden Dr. Adil Ahmed; "Kas geliştirmek ve korumak, her açıdan sağlıklı kalmanın harika bir yolu. Kas ve kas kütlesinin koruyucu etkisi, kas-iskelet sisteminden ortopediye ve hatta beyin sa... Devamını oku



ABD 'Dünyanın En Mutlu Ülkeleri' Listesinde İlk 20'de Yer Alamadı

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde ilk 20'nin dışında kaldı. Amerikalılar şu anda 23. sırada yer alıyor ve ilk beş ülkenin (Finlandiya (1 numara), Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail) çok geri... Devamını oku



Ä°lacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

Ä°lacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.