Okulları açmak

Koronavirüs salgını sırasında okulların yeniden açılması konusundaki tartışmalar yoğunlaşırken, Stanford Üniversitesi uzmanları sınıflara dönüşü daha güvenli hale getirmek için bazı ipuçları sunuyor.

Amerikan Pediatri Akademisi, çocukların sınıflara dönmesinin önemini vurguladı. Pediatri doçenti Dr. Jason Wang Stanford'da bir haber bülteninde, "Uzun süreli okul kapanmaları sosyoekonomik eşitsizlikleri şiddetlendirebilir, olumsuz eğitim ve sağlık sonuçlarına neden olabilir ve mevcut eğitim eşitsizliklerini artırabilir" dedi. "Okulların kapatılması ayrıca gıda güvensizliğini, aile içi şiddeti ve akıl sağlığı bozukluklarını ağırlaştırabilir." Ancak Wang, güvenli bir şekilde yeniden açmak için önlemler alınması gerektiğini söyledi. Bu, güvenlik planlamasını koordine etmek müfettişleri, okul yönetim kurulu üyelerini, öğretmenleri, ebeveynleri ve sağlık uzmanlarını içeren bir COVID-19 görev gücüne sahip okul bölgelerinde başlar.

Wang'ın ekibi şunları tavsiye ediyor: Semptomları olan çocukları test etmek, yüksek riskli hanelerden gelenleri daha sık test etmek ve ayrıca öğrenciler ve personelin rastgele testleri. Maliyetleri azaltmak için havuzlanmış test uygulaması; bir grup insandan alınan örnekler birleştirilerek test edilip negatif ise gruptakilere teker teker test yapmaktan kurtulmuş olmak. COVID-19'un önlenmesine yönelik eğitim materyalleri ve eğitim sağlamak için yerel sağlık yetkilileriyle birlikte çalışmak. Sosyal mesafeyi korumaya yardımcı olmak için modüler binalar kurmak. Daha fazla okul otobüsü eklemek veya programları ayarlamak. Okullarda dezenfeksiyon alanlarını desteklemek için bütçeleri artırmak. Öğrenci masalarını şeffaf plastik kalkanlarla donatmak. El dezenfektanı ve maskeler ve yüz siperleri gibi koruyucu malzemeler sağlamak. Wang, fakir toplulukların maliyet nedeniyle yönergeleri benimsemekte zorlanabileceğini ve federal ve eyalet fonlarının gerekli olacağını söyledi. Örneğin şeffaf masa engelleri, masa başına 100 ila 200 $ arasında bir maliyete sahip olabilir; COVID-19 testleri, kişi başı 50 ila 200 ABD Doları arasındadır.

Wang, "Düşük gelirli topluluklar uzaktan eğitim politikalarından en çok acı çekiyor çünkü temel çalışanlar olan ebeveynler ev dışında kalıyor ve çevrimiçi öğrenmeye yardımcı olamıyor" dedi. "Ve bu topluluklardaki pek çok çocuk da evde öğrenmeye elverişli olmayan kalabalık koşullarda yaşıyor". Wang, semptomları olan öğrencilerin evde kalması gerektiğini ekledi. Önlemlere rağmen, COVID-19 salgınları muhtemeldir. Wang ve meslektaşları, okulların geçici olarak kapanmaya ve çevrimiçi öğrenmeye geri dönmeye hazır olması gerektiğini söyledi. Öneriler 11 Ağustos'ta JAMA Pediatrics dergisinde yayınlandı.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 12.08.2020

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Selfie Kültürü İnsanları Estetik Cerrahiye mi Yönlendiriyor?

Yeni bir araştırmaya göre, sosyal medyadaki selfie kültürü, insanların estetik operasyon geçirme isteklerini yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Araştırmacılar, sosyal medya'da geçirilen zamanın kişinin bu tür prosedürlere olan ilg... Devamını oku



Yeşil Yapraklı Sebzelerde E.Coli

Araştırmacılar, marulun E.coli kontaminasyonuna diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha duyarlı olduğunu belirtiyor. Diğer yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana ve karalahana) şiddetli mide kramplarına, kanlı ishale ve kusmaya ned... Devamını oku



COVID İzolasyon Süresi Kısaltılıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından Cuma günü yayınlanan yeni kılavuz, COVID-19 testi pozitif çıkan Amerikalıların artık rutin olarak beş gün boyunca evde kalmalarına gerek olmadığını öneriyor. CDC, ateş me... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.