Sokağa çıkma yasakları ve tatil yalnızlığı

Bir uzman, pandemik sokağa çıkma yasaklarının Amerikalıların bu tatil sezonunda yalnızlık ve depresyon riskini artıracağı konusunda uyarıyor. Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi'nde psikiyatri ve davranış bilimleri alanında Profesör Dr. Asim Shah, "İnsanlar benzer nedenlerle yas tutuyor: aile bireylerinin, işlerin, ilişkilerin, arkadaşlıkların ve fiziksel temasların kaybı. Herkes acı çekiyor. Tatil hüznü bu yıl, bundan daha önce hiç muzdarip olmayanlar da dahil olmak üzere birçok insanı etkileyecek."

Shah, tatil yalnızlığını azaltmak ve bununla başa çıkmak için bazı ipuçları verdi. Bazı insanları daha depresif hissettiren "sosyal mesafe" ifadesini kullanmak yerine, "fiziksel mesafe" ifadesini kullanmasını önerdi. Küçük bir grup sevdiklerinizle dışarıda sosyalleşerek yeni tatil gelenekleri oluşturun. Shah, sadece yönergeleri takip ettiğinizden ve mesafenizi koruduğunuzdan emin olun, dedi. Aileniz ve arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmak için sosyal ve dijital medyayı kullanın. Shah, olumlu bir sevdikler çemberine sahip olmanın yalnızlığı yenmeye de yardımcı olduğunu söyledi. Bu çember, sizinle yaşayanların dışındaki insanları içermelidir. Shah, "Bu güvenli ortam koltuk değneğiniz ve sizin yardımınız olacak ve siz de onların yardımı olacaksınız," dedi. "Herkesin sosyalleşmeye ihtiyacı vardır."

Tatil depresyonunun belirtilerinin farkında olun: içine kapanık veya bağlantısız hissetme, eskiden zevk aldığınız şeylerden keyif almama, motivasyon eksikliği, uyku sorunları, iştahsızlık, konsantre olma ve karar vermede güçlük, sinirlilik veya yorgunluk. Sevdiğiniz birinin tatil depresyonu olduğunu düşünüyorsanız, profesyonel yardım bulmalarına yardımcı olun. Shah, "Yargılayıcı olmayın. Sevdiklerinize seçenekler sunun ve destek olun. İyi bir dinleyici olun ve bu süre boyunca onlara rehberlik edin," dedi.Birçok Amerikalı, sevdiklerini COVID-19'a kaptırdıktan sonra hayatta kalanların suçluluğunu yaşıyor. Bu tatil sezonunda bununla başa çıkmak için Shah şu formülü sundu:

Farkındalık: Nefes alma tekniklerine ve meditasyona odaklanın.

Öz bakım: Okuyun, müzik dinleyin, egzersiz yapın.

Yardım etme: İyimser olun ve gönüllü olarak başkalarına yardım edin; yaşlı komşulara yardım edin; mümkünse mali yardım teklif edin; kan bağışı; ve insanları nasıl maske takacakları konusunda eğitin.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 23.11.2020

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Sağlıklı Beslenme 'Yaşlanma Saatini' Yavaşlatarak Beyninizi Demanstan Korumanıza Yardımcı Olur

Bilim insanları, sağlıklı beslenen insanların yaşlandıkça daha sağlıklı beyinlere sahip olduğunu ve bunama riskinin azaldığını uzun zamandır fark ediyor. Artık araştırmacılar bunun nedenini bildiklerine inanıyorlar; Kalp dostu A... Devamını oku



Selfie Kültürü İnsanları Estetik Cerrahiye mi Yönlendiriyor?

Yeni bir araştırmaya göre, sosyal medyadaki selfie kültürü, insanların estetik operasyon geçirme isteklerini yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Araştırmacılar, sosyal medya'da geçirilen zamanın kişinin bu tür prosedürlere olan ilg... Devamını oku



Yeşil Yapraklı Sebzelerde E.Coli

Araştırmacılar, marulun E.coli kontaminasyonuna diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha duyarlı olduğunu belirtiyor. Diğer yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana ve karalahana) şiddetli mide kramplarına, kanlı ishale ve kusmaya ned... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.