Uyku Apnesi

Partneriniz horladığınızı mı iddia ediyor? Eğer öyleyse, sadece onu ayarlamayın. Obstrüktif uyku apneniz (OSA) olduğu anlamına gelebilir. Uyku sırasında tekrarlayan solunum kesintilerine neden olan tedavi edilmeyen uyku apnesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi (AASM) şunları düşünmenizi istiyor: Bu bir horlamadan daha fazlası mı? AASM Başkanı Dr. Kannan Ramar, "Horlayan herkeste uyku apnesi olmasa da, horlama ciddiye alınması gereken bir uyarı işaretidir" dedi. "Yatak partneriniz horlarsa veya size horladığınız söylendiyse, uyku apnesi taraması veya testi hakkında bir tıp uzmanıyla konuşmanız önemlidir." Obstrüktif uyku apnesini tedavi etmenin genel sağlığı ve yaşam kalitesini iyileştirebileceğini de sözlerine ekledi.

2021 AASM anketine göre, bir partnerle yatan Amerikalıların yaklaşık %70'i yatak arkadaşlarının horladığını söylüyor. Aynı anket, Amerikalıların %26'sının OSA'ya aşina olmadığını ve %48'inin semptomlarını bilmediğini buldu. Yaklaşık 30 milyon ABD'li yetişkinin OSA'sı var, ancak AASM bu vakaların 23,5 milyonunun teşhis edilmediğini tahmin ediyor.

Dikkat edilmesi gereken beş uyarı işareti şunlardır: uyku sırasında horlama, boğulma veya nefes nefese kalma; yorgunluk veya gündüz uyku hali; obezite; ve yüksek tansiyon.

Apnenin diğer belirtileri şunlardır: dinlendirici olmayan uyku, uykusuzluk, sabah baş ağrıları, gece tuvalete gitmek için uyanma, konsantrasyon güçlüğü, hafıza kaybı, cinsel istekte azalma, sinirlilik veya TV izlerken veya araba kullanırken uyanık kalmada zorluk.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 13.06.2021

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Sağlıklı Beslenme 'Yaşlanma Saatini' Yavaşlatarak Beyninizi Demanstan Korumanıza Yardımcı Olur

Bilim insanları, sağlıklı beslenen insanların yaşlandıkça daha sağlıklı beyinlere sahip olduğunu ve bunama riskinin azaldığını uzun zamandır fark ediyor. Artık araştırmacılar bunun nedenini bildiklerine inanıyorlar; Kalp dostu A... Devamını oku



Selfie Kültürü İnsanları Estetik Cerrahiye mi Yönlendiriyor?

Yeni bir araştırmaya göre, sosyal medyadaki selfie kültürü, insanların estetik operasyon geçirme isteklerini yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Araştırmacılar, sosyal medya'da geçirilen zamanın kişinin bu tür prosedürlere olan ilg... Devamını oku



Yeşil Yapraklı Sebzelerde E.Coli

Araştırmacılar, marulun E.coli kontaminasyonuna diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha duyarlı olduğunu belirtiyor. Diğer yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana ve karalahana) şiddetli mide kramplarına, kanlı ishale ve kusmaya ned... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.