ATC SINIFLAMASI - B - KAN VE KAN YAPICI ORGANLAR
B01 ANTİTROMBOTİKLER
B01A ANTİTROMBOTİKLER
B01AB Heparin
B01AB12 bemiparin sodyum
4.2.7 - Düşük molekül ağırlıklı heparinlerin kullanım ilkeleri
(1) Uzman hekimlerce veya uzman hekim tarafından düzenlenen, kullanılacak ilacın dozu ve süresini gösteren uzman hekim raporuna dayanılarak diğer hekimler tarafından reçete edilebilir.
(2) Yatan hastalarda veya acil müdahale gerektiren durumlarda acil servislerde rapor aranmaksızın tüm hekimler tarafından reçete edilebilir.
(3) Hemodiyaliz tedavilerinde, heparinler tanıya dayalı işlem puanına dahil olduğundan reçete edilse dahi bedeli ödenmez.
Düşük molekül ağırlıklı heparin, antitrombotik.
Operasyondan 2 saat önce, 6 saat sonra ve daha sonra günde bir 2500-3500IU.
Gebelik kategorisi B. Anne sütüne geçer.
Kontrendikasyon; aşırı duyarlılık, trombositopeni, kontrol altına alınamayan kanama riski, DİC, aktif peptik ülser, kanamalı inme,serebral anevrizma, serebral neoplazi.
Etkileşim; salisilatlar, NSA ilaçlar, Dekstran 40, tiklopidin, klopidogrel, glukokortikoidler, trombolitikler ve antikoagülanlar, Glikoprotein IIb/IIIa antagonistler dahil olmak üzere diğer anti trombosit ajanlar, divalproex, plikamisin, valproik asit, sülfinpirazon, varfarin.
Yan etkiler; hemoraji, trombositopeni, lokal reaksiyonlar, allerjik reaksiyonlar, bulantı, diyare, ateş, konfüzyon...
Bu sitede ve verilen linklerdeki bilgilerin eksik, hatalı veya güncellenmemiş olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler. Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !