Ruanda'da Ebola Benzeri Marburg Virüsü Salgını 8 Kişiyi Öldürdü

Nadir görülen, oldukça bulaşıcı bir Ebola benzeri virüs Ruanda'da sekiz can aldı ve ABD sağlık yetkilileri salgını yakından takip ediyor.

Marburg virüsü, etkili bir aşısı veya tedavisi olmayan nadir görülen bir hemorajik ateşe neden oluyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Pazartesi günü yayınladığı bir açıklamada, Ruanda salgınıyla ilgili hiçbir vakanın ABD'de bildirilmediğini ve Amerikalılar için mevcut riskin düşük olduğunu söyledi. Associated Press'in bildirdiğine göre, Ruanda Sağlık Bakanı Dr. Sabin Nsanzimana Pazar gecesi gazetecilere "Marburg nadir görülen bir hastalıktır" dedi. "Yayılımı durdurmak için temas takibini ve testlerini yoğunlaştırıyoruz."

Ruanda ilk olarak Cuma günü bir salgın ilan etti. AP'nin bildirdiğine göre, şimdiye kadar 26 vaka doğrulandı. İlk altı ölüm Cumartesi günü gerçekleşti. Etkilenenlerin çoğu, Orta Afrika ülkesinin altı ilçesindeki sağlık çalışanları. Daha iyi bilinen Ebola virüsü gibi, Marburg da meyve yarasalarından kaynaklanır. Enfekte kişilerin vücut sıvılarıyla veya yatak çarşafları gibi kirli yüzeylerle yakın temas yoluyla insanlar arasında yayılır. AP'ye göre, tedavi edilmezse Marburg vakaların %88'ine kadar ölümcül olabilir. Virüsü olduğu doğrulanan kişilerle teması olan yaklaşık 300 Ruandalı tespit edildi. Belirtilmemiş bir sayı izole edildi. Marburg'a maruz kalan bir kişi, üç gün ile üç hafta sonra arasında herhangi bir yerde semptomlar geliştirebilir. Semptomlar arasında kas ağrıları, ateş, ishal, kusma ve bazen aşırı kan kaybı bulunur.

Marburg virüsü ilk olarak 1967'de Almanya'nın Marburg kentindeki ve Sırbistan'ın Belgrad kentindeki laboratuvarlarda eş zamanlı hastalık salgınlarına neden olduktan sonra tanımlandı. Hayvan araştırmaları yaparken virüse maruz kalan yedi kişi öldü. Dünya Sağlık Örgütü, daha önce Tanzanya, Ekvator Ginesi, Angola, Kongo, Kenya, Güney Afrika, Uganda ve Gana'da hastalık salgınları ve bireysel vakalar kaydedildiğini söyledi.

Makalenin/Haberin İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber Yayınlanma Tarihi : 01.10.2024

Haberi Sosyal Medyada Paylaş:

Sağlık Dünyasından Son Haberler


Yalnızlık Demans Olasılığını %31 Artırıyor

Yeni bir çalışma, kalıcı yalnızlığın yaşlanan beyinler üzerinde olumsuz etki yarattığını ve bir kişinin demans olasılığını önemli ölçüde artırdığını buldu. ABD Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü tarafından finanse ed... Devamını oku



ABD Ücretsiz COVID Testi Programını Yeniden Başlatıyor

ABD hükümeti yine bir dizi ücretsiz COVID testi sunuyor. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'na göre, "ABD haneleri COVIDTests.gov adresinden 4 ücretsiz COVID-19 testi sipariş edebilecek." "COVID-19 testleri mevcut COVID-19 varyantlar... Devamını oku



Deneysel Burun Spreyi Birden Fazla Virüsü Engelleyebilir

Yeni bir çalışma, ilaçsız bir burun spreyinin grip ve COVID-19 gibi solunum yolu virüslerinin yayılmasını maske takmaktan daha iyi durdurabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılar, spreyin bir kişiyi enfekte etmeden önce mikropları... Devamını oku



İlacabak Logo


Önemli Uyarı : İlacabak.com Sitemizde ilaç satışı, ilaç temini veya ilaç promosyonu gibi bir faaliyetimiz yoktur. Ayrıca sitemiz üzerinde tıbbi konularda yardım veya danışma hizmeti de verilmemektedir. Sitede yer alan tüm bilgiler hasta ve doktorların ilaçlar hakkında bilgi sahibi olması için hazırlanmıştır. Sitemizdeki bilgilerin eksik veya güncellenmemiş olmasından sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Siteye giren kullanıcılarımız bu koşulları kabul etmiş sayılır. İlaç kullanmadan önce, lütfen doktorunuza danışınız.

İlacabak sosyal medyada :
İlacabak Twitter Sayfası İlacabak İnstagram Sayfası İlacabak Facebook Sayfası

© 2005 - 2022 İlacabak.com. Her hakkı saklıdır.